21 de novembre de 2008

Exposició: Fent camí per la molsa


Tal com ens anunciava l'amic Drake fa uns dies, ahir es va inaugurar l'exposició "Fent camí per la Molsa. Les figures del pessebre popular" al
Centre Artesania Catalunya.

És una bona notícia que el pessebre popular sigui el protagonista enguany de l'exposició nadalenca d'aquest Centre. De fet és aquesta modalitat pessebrística la més practicada, la més estesa, i la que més persones mobilitza. A les cases, escoles, centres educatius, llars d'avis, centres residencials, etc el que es fa per Nadal és un pessebre popular. Per això també és interessant la proposta de compartir fotografies de pessebres fets a casa. És una manera de donar a conèixer la riquesa d'aquesta vessant del pessebrisme que tot i ser molt practicada resta sempre en l'anonimat.
A part de l'exposició s'han programat dues activitats interessants:
  • El dimarts 16 de desembre a les 18 h: 'El caganer, la figura més popular del pessebre català', a càrrec de Jordi Arruga, de l'Asociació d'Amics del Caganer, i estudiós d'aquesta figura.

  • El dijous 15 de gener a les 18 h:Taula rodona amb els figuraires Família Bertran, Mª del Carmen Ferrer i Josep Mayoral, Ma Aurora Mas, Ma Aurora Castellano, Pere Homs i Anna Ma. Pla.

1 comentari:

Enric Benavent ha dit...

M'han comentat que a les 17h, abans de la xerrada del caganer hi haurà una visita comentada a l'exposició