10 d’octubre de 2010

Presentació de l'estudi etnològic sobre Carratalà


En el marc de la Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història de la UB, el passat dimecres dia 6 es va presentar l'estudi etnològic sobre l'obra de Lluís Carratalà que vaig poder portar a terme l'any passat gràcies a una beca concedida pel Departament de Cultura.


El que em sembla més interessant de tot això és que la recerca sobre pessebrisme es vagi obrint pas en el món dels estudis d'antropologia. En tota la història e l'Inventari de Patrimoni Etnològic només hi ha tres estudis sobre pessebrisme, l'inventari de figures de Mataró (en dues fases), l'arxiu de fotografies de pessebres de Manresa i l'estudi d'en Carratalà. És un honor per aquest col·lectiu haver iniciat el camí de valoritzar les recerques sobre pessebrisme i posar-les al nivell de reconeixement que es mereixen.

Que en un acte així, malgrat que minoritari, pugui aparèixer una recerca sobre pessebrisme al mateix nivell que d'altres recerques antropològiques és sens dubte una bona notícia que ajuda a trencar el tòpic del pessebrisme com a tema menor.