13 de desembre de 2012

Una nova mirada

La 62ª Exposició de pessebres que proposa el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès amb el seu eix temàtic "Jocs i pessebres" constitueix, una nova manera de presentar una exposició de pessebres i provoca una mirada diferent per part del públic. Aquesta aposta de fer exposicions temàtiques, que ja va començar l'any passat amb l'exposició dedicada als oficis artesans, està sent de gran èxit i satisfacció entre els visitants.

Els pessebristes castellarencs demostren com el pessebre ens pot servir per parlar d'altres coses a més de relatar el naixement de Jesús. Aprofitar la vessant etnològica que té el pessebre per centrar l'atenció en algun altre aspecte rellevant del nostre món o de la nostra cultura és el que estan fent a Castellar amb aquesta manera de presentar les exposicions. La mirada del públic és ben diferent i molt més enriquida.


La visita es completa amb una interessant exposició de joguines antigues cedides per diverses persones de Castellar. Totes les joguines tenen més de cinquanta anys d'antiguitat i s'hi poden veure peces de finals del XIX. 

El Grup Pessebrista de Castellar del Vallès està treballant per la innovació i per la renovació del pessebrisme  proposant noves propostes culturals al voltant dels pessebres, promovent l'aparició de nous figuristes, potenciant la creativitat dels seus pessebristes tal com es va poder veure fa dos anys amb l'exposició Nous llenguatges per al pessebre.