23 de juny de 2015

Assemblea general 2015 a Mataró

El passat 19 de juny es va fer l’Assemblea anual de l'entitat. Aquest cop es va escollir la població de Mataró. Fou precedida d’una visita personalitzada a la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria, obra d' Antoni Viladomat, gràcies a la gentilesa del Museu Arxiu de Santa Maria i dels seu president Nicolau Guanyabens, a qui volem agrair la seva deferència.
Capella dels Dolors, de la Basílica de Santa Maria, de Mataró. Foto: J. Montlló

Després vam decidir fer la reunió al voltant d'una taula, compartint una cervesa i celebrant la nostra afició comuna al pessebrisme.
Com en qualsevol altra assemblea similar es va presentar la memòria i l'estat de comptes i es va aprovar la gestió realitzada durant l'any 2014. En l’apartat de precs i preguntes, es va aprofitar per donar certes informacions i projectar les línies del futur proper de l’entitat: 

  • L’Enric Benavent està digitalitzant l’arxiu Catà amb l’objectiu de posar-ho on line el més aviat possible.
En plena conversa al Casal de l'Aliança de Mataró. Foto: L. Bosch


  • L’Enric informa de la temàtica de la propera exposició de Castellar del Vallès i ofereix la possibilitat de col·laboració a qui ho desitgi.
  • Es decideix fer una entrada de l’entitat a la wikipèdia. L’Albert se’n cuidarà i ens passarà una proposta ben aviat.
  • El 13 de novembre; inauguració del 58 Salon des Santonniers d’Arles, amb l’exposició comissariada per Jordi Montlló i Laura Bosch “Les santonniers catalans aujourd’hui”.
  • El 27 de novembre inauguració de l’exposició sobre Bartomeu Marcé, comissariada per Jordi Montlló, al Museu de Sant Andreu de Llavaneres. 
  • S’acorda participar a la trobada anual de pessebristes d’enguany a Olot i al Recercat 2016 a Vic.
  • Cal actualitzar la web: disseny i organització de continguts.
En acabar, en Carles Dresaire ens va mostrar l’espai professional que té dedicat al món del pessebre.