25 de novembre de 2016

Un destacat arxiu de premsa sobre pessebrisme a disposició de tothom


A partir d'aquest Nadal el Col·lectiu El Bou i la Mula, amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat, posa online un important fons documental sobre pessebrisme provinent de la donació que ha fet el pessebrista Dr. Pere Catà.

Arxivadors originals

El Dr. Catà va col·leccionar i arxivar amb paciència i rigor uns 1200 articles de premsa publicats entre finals del s. XIX i els anys 80 del s. XX, escrits per autors molt diversos com: Joan Amades, P. Basili de Rubí, Duran i Sampere, Folch i Torres, P. Andreu de Palma, Santiago Alcolea, Josep M. Garrut, entre d'altres.

Amb aquesta aportació, tots els estudiosos del pessebrisme i també de tradicions de Nadal tenen al seu abast una selecció de textos que seran de gran profit per a les seves recerques. La base de dades permet fer cerques a partir dels autors, dels anys, de la publicació i d'etiquetes temàtiques.Documents en l'arxiu original
Fitxer amb totes els documents ordenats per autor
Tractament dels documents físics
Escanejat dels documentsNous arxivadors i introducció de les dades a la base de dades
2 comentaris:

Galderich ha dit...

Això és importantíssim! ja direu l'enllaç per a accedir a aquesta feinada. El que seria interessant és que a partir d'aquest fons s'anés actualitzant amb noves notícies i que no quedés com un element aïllat. Malauradament això comporta despeses de manteniment, voluntat política...

Enric Benavent ha dit...

Gràcies pel teu comentari. Es pot trobar l'enllaç en una de les pestanyes del blog. Ara de moment el presentem a partir del que ens va cedir el DR. Catà, però està det de manerq que en un futur immediat es pugui anar apmpliant amb altres registres.