15 d’abril de 2018

El Bou i la Mula al RECERCAT

Dissabte, dia 14 d'abril, el Col·lectiu de Recerca El Bou i la Mula, ha estat present un any més al RECERCAT, jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de parla Catalana, que ha tingut lloc a Manresa durant tot el cap de setmana.

Organitzat per l'Institut Ramon Muntaner conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres de Parla Catalana, es realitza anualment en el marc dels actes de la capital de la Cultura Catalana, enguany la ciutat de Manresa, i té com a principals objectius:


  •  Donar a conèixer a la resta de la societat civil l'activitat dels centres, instituts d'estudis i altres entitats culturals.
  • Facilitar l'accés a les publicacions dels centres.
  • Fomentar la comunicació i el contacte entre els centres dels diferents territoris de parla catalana.
  • Reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de Parla Catalana i també reconèixer la trajectòria d'una persona vinculada al món dels centres d'estudis a través d'uns premis.
Amb les consecutives edicions, el RECERCAT s'ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s'està realitzant dins l'àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.

Entre tots els actes, va destacar-ne un de molt emotiu, abans del lliurament de premis a l'Espai Plana de l'Om, quan tots vàrem veure i escolat al nostre Conseller de Cultura, senyor Lluís Puig i Gordi, adreçant-nos unes paraules amb motiu de la trobada via vídeo.

L'historiador manresà, senyor Xavier Sitges i Molins (Sallent, 1921), va rebre sota una forta ovació, el guardó que reconeix la seva llarga trajectòria de recerca, investigació i difusió del patrimoni duta a terme com a investigador del Bages.

Maria Àngels Blasco i Rovira, Presidenta de l'Institut Ramon Muntaner i Directora General de Cultura Popular , Associacionisme
 i Acció Cultural, durant l'acte inaugural del RECERCAT 2018

Acte inaugural, amb el sr. Josep Santesmases i Ollé, President de la Coordinadora dels Centres d'Estudis de Parla Catalana, 
 

Detall dels estands del saló amb el nostre plafó i a mà dreta la revista Fonts, dels
companys de l'Entitat Jaume Clavell d'Argentona

Plafó del Col·lectiu El Bou i la Mula, inaugurat per l'ocasió, al costat d'altres entitats de la
província de Barcelona

Saló del RECERCAT amb alguns dels projectes d'enguany

Ramon Ten, recollint el premi del RECERCAT en nom de la Fundació Bosch i Cardellach

D'esquerra a dreta, Maria Àngels Blasco i Rovira, Presidenta de l'Institut
Ramon Muntaner i Directora General de Cultura Popular , Associacionisme i Acció Cultural;
El sr. Xavier Sitges i Molins, premiat d'aquesta edició;  l'Alcalde de Manresa, Excel·lentíssim sr. Valentí Junyent i  el
President de la Coordinadora dels Centres d'Estudis de Parla Catalana, sr. Josep Santesmases i Ollé.