1 de desembre de 2021

Inagurada l'exposició "Salvador Masdéu o l'enigma del fang" al Museu Arxiu de Llavaneres. Del 26 de novembre de 2021 al 30 de gener de 2022

©Fotografia: Júlia Montlló

Divendres dia 26 de novembre de 2021, al Museu-Arxiu de Llavaneres, vàrem inaugurar la "7a Mostra de figures de pessebre. Escultures de petit format" amb  l'exposició: Salvador Masdéu o l'enigma del fang. 

Una exposició que s'ha pogut dur a terme gràcies al director del Museu-Arxiu, Lluís Albertí i en Ferran Manau, incansable col·laborador, amb el suport incondicional de l'Ajuntament de Llavaneres. Aquesta però, no s'hagués pogut tirar endavant sense la col·laboració de varies persones i de l'Associació de Pessebristes de Barcelona, que han cedit les seves peces i han confiat en nosaltres:

A l'Associació de pessebristes de Barcelona, i molt especialment a l'amic Josep Porta. A l'Enric Benavent, al Dr. Pere Catà, a l'Albert Dresaire, en Joan Llonch, a l'Hernan de Rivera, al Jordi Simó i al Dr. Joan Carulla. Però també, hi ha dos noms que hem de destacar, en Toni Pruna i en Toni Dorda. Sense el primer, no hi hauria hagut exposició. Ell és l'autor de moltes de les reproduccions dels motllos de Masdéu. El mèrit no és només fer-les, sinó haver conservat aquests motllos i haver-los-hi donat vida, amb unes mans envaïdes d'excel·lència i destresa.

En Toni Dorda, perquè ha estat el cor i el motor de l'exposició, i si llegiu la presentació del catàleg ho entendreu. La seva perseverança i el seu entusiasme són els culpables del resultat que heu pogut veure a l'exposició i els que no l'heu visitada, us animem a fer-ho. És un "sense paraules".

També tenim un agraïment, fruit de la recerca i del picar pedra durant més de tres anys, que ens ha permès localitzar a la família d'aquest gran artista. Per a nosaltres, investigadors, trobar descendents vius de Salvador Masdeú ha estat sense cap mena de dubte, la cirereta del pastís. I des d'aquestes línies, els reiterem el que ja els hem dit dotzenes de vegades durant les nostres trobades: gràcies. Els volem agrair la seva disponibilitat, l'entusiasme i la col·laboració en tot el que ha calgut. I així ho continuarem fent  per al 2024, el centenari de la mort de Salvador Masdéu Freixenet.

També volem deixar constància que en aquest projecte hauríem pogut ser més, nosaltres hem estès la mà.

Tots aquests agraïments i tot aquest sucre reafirma el que varem explicar en la inauguració: que és un treball d’equip i de molt de temps de recerca, preparació, muntatge, difusió, etc... On hi ha hagut moments de tota mena: d'intensitat, de desesperació, exasperació, de nervis, d'alegries, de més desesperació, de molts més nervis, però que finalment, creiem, han estat fructífers. 

Volem agrair al Museu-Arxiu l'edició del catàleg que acompanya l'exposició, amb bona part  dels resultats de la recerca i les fotografies de l'exposició.

En nom dels comissaris de l'exposició i autors del catàleg, gràcies pel vostre interès, mostres de simpatia, coratge, per ser presents.

L'exposició es podrà veure fins el 30 de gener. 

Ens agradarà poder llegir les vostres impressions al llibre de signatures que el Museu-Arxiu ha deixat a la vostra disposició, a l'entrada de l'exposició.

Horari de visites:        dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h

                             dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 20h

                             diumenges i festius d’11 a 14h

                             Tancat 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener


Informació i visites guiades:  Jordi Montlló Bolart

                                               00 34 676259583

                                               jordimontllo@gmail.com                                                  

                                               Antoni Dorda Ventura    

                                               00 34 615342096

                                               antoni@dorda.cat 


TROBAREU UN AMPLI REPORTATGE FOTOGRÀFIC ENTRANT A:

http://elpessebredelamula.blogspot.com/


©Fotografia: Joan Soler


©Fotografia: Joan Soler